Lejárt a biztonsági időkorlát.
Ha az oldal űrlapot is tartalmaz, annak mentése csak érvényes bejelentkezéssel lehetséges.
A bejelentkezés érvényességének meghosszabbításához kérjük lépjen be!
Felhasználó név:
Jelszó:
 

I. Magyar Gyermek Sürgősségi Kongresszus (Székesfehérvár, 2016.09.29-30.)

Helyszín: Székesfehérvár, Hotel Novotel****

Időpont: 2016. szeptember 29-30.

Jelentkezési lap >>
Absztraktbejelentő lap >>


A gyermekgyógyászat és a sürgősségi orvostan szubspecialitása, a gyermek sürgősségi ellátás viszonylag fiatal szakterület. Az alapelveket a Gyermekgyógyászati Szakmai Kollégium 1999-ben fektette le.

Az elmúlt időszakban saját kezdeményezéssel számos helyen alakultak ki gyermek sürgősségi részlegek/osztályok. Elérkezett az idő, hogy az eddig elért eredmények, tapasztalatok szintézisével és a nemzetközi példák felhasználásával egy jól szervezett gyermek sürgősségi ellátó rendszert alakítsunk ki!

Mit értünk el eddig, hogyan tervezzük a jövőt?

Felvetődő és megválaszolandó kérdések közül néhány:
- hogyan lehet megszüntetni a gyermek alapellátási ügyelet - ahol még működik - és a gyermek sürgősségi centrumok párhuzamosságát,
- az indokolatlan, de jelenleg még törvényileg biztosított házhoz kimenő ügyeleti ellátást,
- miért szükséges a tercier szintű centrumokhoz sebészeti, traumatológiai és intenzív háttér,
- hova szállítsák a mentők a speciális,…

Magyar Gyermekorvosok Társaságának 2016. évi Nagygyűlése (Szeged, 2016.09.22-24.)

Tisztelt Gyermekgyógyász Kollégák!

Nagy örömünkre szolgál, hogy 2016. szeptember 22-24. között a Szegedi Tudományegyetem Gyermekklinikájának szervezésében, Szegeden kerül megrendezésre a Magyar Gyermekorvosok Társaságának 2016. évi Nagygyűlése.

A rendezvény az évek során a hazai tudományos konferenciák illusztris, szakmai színvonalában is magas szintet képviselő, jelentős és elismert eseményévé nőtte ki magát. Célunk az eddig bejárt út folytatása, a gyermekgyógyászat iránt elhivatott kollégák összehozása, a hazai szakemberek kapcsolatainak erősítése.

A konferencia fő témája a kardiológiai- és anyagcsere-betegségek diagnosztikája, kezelési lehetőségei, illetve az ezekhez kapcsolódó legújabb kutatási eredmények bemutatása, amely mellett természetesen helyet kapnak a legtöbb szubspecialitást érintő tradicionális esetbemutatások egyaránt. A végleges programot a beküldött absztraktok alapján állítjuk össze.

Absztrakt beküldési határidő: 2016. június 15.
Kedvezményes jelentkezési határidő: 2016. július 15.

Online regisztráció >>
Absztrakt feltöltés >>

A konferenciáról bővebb információt…

Tagdíjfizetési felhívás 2016

Tisztelt Doktornő! Tisztelt Doktor Úr!

Az MGYT tagsági díja 2016-ban sem emelkedik, a korábbi évekhez hasonlóan 5000.- Ft, nyugdíjasok számára pedig 1500.- Ft.

A tagdíj befizetésével az MGYT által szervezett kongresszusokon a tagdíj mértékét meghaladó kedvezménnyel regisztrálhat, külföldi kongresszusi részvételhez támogatásra pályázhat illetve ingyenesen megkapja a Gyermekgyógyászat folyóiratot.

A 2016 évi tagsági díj befizetése esedékessé vált.
Tagdíj egyenlegéről az MGYT honlapon (ide kattintva >>) felhasználó nevével, jelszavával történt belépést követően tájékozódhat.
(Aki bejelentkezési adatait elfelejtette, kérjük, jelezze a support@gyermekorvostarsasag.hu címen)

A tagdíj hátralék kiegyenlítése átutalással történhet, a Társaság bankszámla száma: 11743002-20087922. A közlemény rovatban kérjük feltüntetni nevét, pecsétszámát és hogy melyik évi tagdíjat utalja át.

Esetleges kérdés esetén kérjük vegye fel a kapcsolatot a Titkárság munkatársaival: mgytfotitkar@gmail.com

Köszönettel:

MGYT Titkárság

Pályázat Dr. Frank Mária Emlékérem elnyerésére. Benyújtási határidő: 2016. július 31.

A „Gyermekek Gyógyításáért” Alapítvány Kuratóriuma pályázatot ír ki a „Dr. Frank Mária Emlékérem” elnyerésére.
Az Alapítvány célja: a gyermekek egészségéért kiemelkedő gyógyító és/vagy tudományos tevékenységet folytató orvosok elismerése.
Az emlékérem díjazott, nem megosztható, az Alapítvány évenként egy alkalommal bocsátja ki.
Pályázni lehet bármilyen, a gyermekgyógyászat témakörébe tartozó, még nem publikált – lehetőleg erre az alkalomra készített – önálló pályamunkával.

A pályázat benyújtási határideje: 2016. július 31.
címe: „Gyermekek Gyógyításáért” Alapítvány Kuratóriuma
Markhot Ferenc Kórház Gyermekosztály
3301 Eger, Pf. 15.

Életkori határ: 40 év.
Mellékelendő: szakmai önéletrajz

A győztes pályamű benyújtója az Emlékplakettet a pályadíjjal 2016 őszén, a Dr. Frank Mária Emlékülésen kapja meg, ahol ismertetnie kell pályamunkáját.

A pályázat 2015. évi nyertese Dr. Jakó Mária PhD hallgató (Szegedi Tudományegyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika) volt. Munkájához ezúton is gratulálunk.

Dr. Vargyay Éva
osztályvezető főorvos
a kuratórium elnöke

Kávészünet-18 Házi Gyermekorvosok Egyesülete XVIII. tudományos konferencia (Siófok, 2016.05.26–29.)

Helyszín:Siófok, Hotel Azúr konferenciaközpont

A konferencia akkreditált pontértéke: 36 pont (PTE ÁOK/2016.I./00113).

Várjuk közérdeklődésre számító, érdekes esetismertetését!
Az absztraktok alapján kiválasztott négy legérdekesebb eset 8-8 perces bemutatására van lehetőség. Az előadást tartó kolléga mentesül a regisztrációs díj fizetése alól. Kérjük, hogy a tervezett előadás kivonatát küldje el a hgye@mail2000.net e-mail címre.
Absztraktbeküldési határidő: 2016. április 10.

A rendezvény weboldala >>

Meghívó >>

Online jelentkezés >>

Prof. Dr. Molnár Dénes, az MGYT leköszönő elnökének beszámolója a Társaság 2012-2015 közötti tevékenységéről

Az elnöki beszámolóban, Dr. Molnár Dénes az MGYT leköszönő elnöke röviden összefoglalta az elmúlt 1 év eseményeit, tényeit, majd egy hosszabb beszámolóban az elmúlt 3,5 történéseiről beszélt. A beszámolók megkezdése előtt egy perces néma csenddel emlékeztek meg azokról, akik már nem lehetnek velük. Bejelenti, hogy a 2016. évi Nagygyűlés Szegeden kerül megrendezésre, melyért köszönetet is mond Szeged városának.

Elnöki beszámoló >>


Dr. Gárdos László, az MGYT leköszönő főtitkárának beszámolója a Társaság 2012-2015 közötti tevékenységéről

Beszámolója első részében dr. Gárdos László leköszönő Főtitkár az elmúlt 4 év gazdasági helyzetét ismertette a jelenlevőkkel. Beszélt a Társaság által elért eredményekről és az ide vezető út nehézségeiről, valamint az utat kísérő konfliktusokról. Említést tett a fiatal gyermekgyógyászok támogatásának szükségességéről, részben hogy sikeresen átvegyék az idősebb generáció tudását és tapasztalatait, részben pedig a társasági életbe történő intenzívebb bevonásuk, aktivitásuk fokozása érdekében. Ezen kívül fontosnak tartja a honlap és - az elmúlt években elért eredmények ellenére - a Gyermekgyógyászat folyóirat további fejlesztését.

A leköszönő főtitkár beszámolója >>

MGYT Északnyugat-magyarországi Területi Szervezete 67. Tudományos Ülése (Zalakaros, 2016.05.20-21.)

Kedves Kolléganők! Kedves Kollégák!

Az általunk szervezett MGYT Északnyugat-magyarországi Területi Szervezete 67. Tudományos Ülése 2016. május 20-21. között kerül megrendezésre Zalakaroson a Hunguest Hotel Freyaban.

Szeretettel hívunk és várunk minden kedves kollégát!

A helyszín megválasztásával és a társasági programmal lehetőséget szeretnénk nyújtani a kikapcsolódásra is. Ehhez hozzájárul a Freya Hotel fedett folyosós kapcsolata a zalakarosi gyógy- és élményfürdővel.
Munkatársaimmal azon fogunk fáradozni, hogy ittléteteket minél hasznosabbá és kellemesebbé tegyük.

Jelentkezés és absztrakt beküldés online módon lehetséges az http://mgyt67.misandbos.hu >> oldalon.

Szeretettel várunk Benneteket,

Dr. Simon Gábor
MGYT ÉNY Magyarországi Területi Szervezet Elnöke

Dr. Nád Márta
Szervező Bizottság Elnöke

A 2016. évi kongresszuson is átadásra kerül a Frank Kálmán díj, melynek szponzorálását ismét a Milumil biztosítja.

Bármilyen kérdés esetén készséggel állunk rendelkezésre:
• Dr. Nád Márta +36 30 204-2430
• Bolla Orsolya +36 30 913-7564
• Balogh Eszter +36 70 576-7444

Technikai információ:
Mis & Bos Kft. –…

Állami kitüntetések vezető gyermekgyógyászoknak nemzeti ünnepünk alkalmából

Nemzeti ünnepünk alkalmából idén is átadásra kerültek a legmagasabb állami kitüntetések. Óriási büszkeség és elismerés a gyermekgyógyászok közösségének, hogy a díjazottak között több gyermekgyógyász nevével is találkozhatunk, akik példamutató szakmai tevékenységük révén méltóvá váltak a kitüntetésre.

Áder János köztársasági elnök az 1848-49-es szabadságharc évfordulója alkalmából az Országház Kupolatermében március 15-én délután átadta a legmagasabb magyar állami tudományos kitüntetést, a Széchenyi-díjat. Magyarország köztársasági elnöke Széchenyi-díjat adományozott BALLA GYÖRGY csecsemő- és gyermekgyógyász, a Magyar Tudományos Akadémia levelező tagja, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kara Gyermekgyógyászati Intézetének vezetője, egyetemi tanár részére, a szabadgyök-kutatás és az érbetegségek gyógyítása terén kiemelkedő tudományos tevékenysége, valamint a gyermekgyógyászat, különösen a kis súlyú koraszülöttek és veszélyeztetett újszülöttek magas színvonalú ellátása érdekében végzett lelkiismeretes gyógyítói és eredményes intézményvezetői munkája elismeréseként.

Magyarország köztársasági elnöke megbízásából Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában végzett tevékenysége elismeréseként Magyar Érdemrend Tisztikereszt polgári tagozat kitüntetést és szakmai

'ARC-CSÓK' Nagy Kálmán professzor úrral beszélget Veres Gábor

A cikk és a Gyermekgyógyászat folyóirat 2016/2. teljes lapszáma megtekinthető honlapunkon ide kattintva >>

Ennek a rovatnak az ötletét az adta, amikor a 70-es évek végén ott álltam a TV előtt és néztem, amint Nagy László ezüstös hajjal szavalja versét: a „Ki viszi át a szerelmet a túlsó partra”. Majd a végén, amikor a riporter megkérdezte a költőt, mit üzen az ifjúságnak 100 év múlva, ha megnézik ezt a műsort, azt felelte: „Ha lesz emberi arcuk egyáltalán, akkor csókolom őket.” Erre gondolva indítjuk ezt a sorozatot, ahol a hazai gyermekgyógyászat prominens személyiségeinek teszünk föl néhány kérdést.

További hírek

 • Nutricia
 • Nestle
Kérem várjon...
Kongresszusok listája
 • H
 • K
 • Sze
 • Cs
 • P
 • Szo
 • V
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31