Kedves Kollégák!
Szeretettel és tudásvággyal várjuk a Magyar Gyermek-gasztroenterológiai Társaság által szervezett III. FIGYEGAMU kreditpontos továbbképzésre azokat a kollégákat, akik a gyermek-gasztroenterológia, -hepatológia és a táplálkozás témakörében szeretnék frissíteni a tudásukat.
Helyszín: Four Points by Sheraton, Kecskemét Hotel & Conference Center
Időpont: 2016. február 5-6.
A rendezvény célja:
- Kevesebb témakör (kórkép), de azon belül részletesebb tárgyalás
- Felnőtt- és gyermekorvos szakértők, előadók bevonásával
- Az adott kórkép tárgyalása több szemszögből (háziorvos, gasztroenterológus-hepatológus, radiológus, pathológus, sebész)
- Az adott kórképben milyen újdonság történt 2015-ben?
- Esetbemutatások
Főbb témakörök idén:
- Ételallergia (diagnosztika hibái, IgG4 alapú tesztek megbízhatósága, deszenzibilizálás tejallergiában)
- GOR-GORB (tévhitek a reflux-szal kapcsolatban, impedanciamérés, átfedés eosinophil oesophagitis-szel)
- Coeliakia (extraintesztinális tünetek, kell-e szövettan, ha a szerológia megbízhatóbb, diéta buktatóin a pubertáskorban, mikro-glutén jelentősége)
- IBD diagnosztikája és hosszú távú kezelése, speciális ételek a terápiában, biológiai terápia
- Vérzéscsillapítás, újdonságok az endoszkópiában
- Májtranszplantáció előtti és utáni állapot, valamint a műtét
- Epesavak jelentősége a hepatológiai gyakorlatban
- Táplálkozási kerekasztal
Tíz fiatal (itt és most a fiatalság határa: 40 év alatti életkor) - elfogadott absztrakt (15 sor) benyújtójának teljes részvételi költségeit a Társaságunk átvállalja.
Az előzetes program letölthető itt >>
Jelentkezési lap letölthető ide kattintva >>
Veres Gábor
az MGYGT elnöke